Haberler »  Kadın Girişimciler İş Dünyası Buluşması'nın 2’ncisine Katıldı

05 Nisan 2023
Kadın Girişimciler İş Dünyası Buluşması

Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi (ENHANCER) kapsamında ikincisi düzenlenen İş Dünyası Buluşmaları’na katılan Hepsiburada’nın desteklediği 5 kadın girişimci stant açarak markalarını tanıttı. Kadın girişimcilere desteklerini vurgulayan Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Duygu Aktaş, “Böyle bir etkinliğin parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 30 binden fazla girişimci kadını ve 110’dan fazla da kadın kooperatifini destekliyoruz. HepsiTürkiye’den programı ile kırsaldaki üreticimizin de yanındayız. Yöresel ürünlerin kalite, geleneksellik, yöresel nitelik açısından ön plana çıkmasını sağlıyoruz” dedi.

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER Projesi kapsamında İş Dünyası Buluşması'nın 2'ncisi İstanbul ’da bir otelde gerçekleştirildi.

Türk vatandaşlarının ve geçici koruma altındaki Suriyeli girişimcilerin beceriler kazanmalarını ve iş bağlantılarını güçlendirmeyi amaçlayan projenin etkinliğine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Avrupa Birliği Delegasyon Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, ICMPD Göç ve İş Birliği Direktörü Martijn Pluim, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’nin (ICMPD) ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü Tamer Kılıç, ulusal ve uluslararası şirketlerin yöneticileri, büyük alıcılar ve yatırımcılar katıldı.

Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Duygu Aktaş ve destekledikleri 5 kadın girişimci de programın yapıldığı salonun girişine stant açtı. Yoğun ilgi gören stantlardaki girişimciler katılımcılara kendi hikayelerini anlatarak markalarına yönelik bilgi verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Avrupa Birliği Delegasyon Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, ICMPD Göç ve İş Birliği Direktörü Martijn Pluim de stantları ziyaret ederek girişimcilerle bir araya geldi, kendilerinden bilgi aldı.

30 BİNDEN FAZLA GİRİŞİMCİ KADINI, 110’DAN FAZLA KADIN KOOPERATİFİNİ DESTEKLİYORUZ

Hepsiburada olarak böyle bir etkinliğin parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Duygu Aktaş, “Girişimci Kadınlar Teknoloji Gücü programımızla girişimcilik ekosisteminde e-ticarette destek veren ilk platformuz. Bugün 2017 yılı mayıs ayında başlattığımız projemizle 30 binden fazla girişimci kadını ve 110’dan fazla kadın kooperatifini destekliyoruz. Aynı zamanda burada olmamızın başka bir anlamı daha var. Pandemi boyunca yapmış olduğumuz iki uluslararası paydaşlı projemiz de özellikle mültecileri içeren kadın kooperatiflerini destekliyor. 2 farklı projeyle aldığımız ödüller de bu ekosistemdeki verdiğimiz desteklerin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor” dedi.

KIRSALDAKİ ÜRETİCİLERE DESTEK VERİLİYOR

Yöresel kalkınmaya dikkat çeken Aktaş, “Özellikle kırsal alanda mültecilerin de dahil olduğu kadın kooperatiflerinin dijital pazarda yer edinmesini aynı zamanda satışlarıyla aracısız tüm Türkiye’ye ulaşmasını oldukça önemsiyoruz. 2021 yılının temmuz ayında başlatmış olduğumuz HepsiTürkiye’den programı ile yöresel ürünlerin kalite, geleneksellik, yöresel nitelik açısından ön plana çıkmasını sağlıyoruz. Dijital pazarlama ve satış faaliyetleri yaparak üreticilere ve işletmelere destek oluyoruz. Üreticimizin ve esnafımızın ürünlerini 81 ile satmalarını sağlıyoruz. Burada üreticilere fotoğraf desteği, e-ticaret eğitimi veriyoruz. Böylece yöresel kalkınmayı da destekliyoruz. Şu anda Türkiye’de işlerini kurmakta olan Suriyeli mültecileri hem de Türk girişimcileri de desteklediğimiz iki geniş programla yöresel ve ülkesel kalkınmanın yanında olduğumuzu da vurgulamak isterim” diye konuştu.

GİRİŞİMCİ KADINLAR MARKALARINI ANLATTI

İstanbul  Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Türker Şener, 7 yıl önce kurumsal firmaların ihracat değerlerini artırmak için sanal showroomlarını yaptıkları ‘TETFİT’ şirketini kurduklarını söyledi. Şirketinin ve kendi girişimcilik hikayesini anlatan Doç. Dr. Şener, “Hastaneler, üniversiteler için sanal ameliyathaneler, deney laboratuvarları, hastalarımız için sanal spor merkezleri (ki bu spor merkezlerini futbolcular da kullanıyor) sunuyoruz.  Şirketlere ürünlerini sanal ortamda, tüm modelleri, renkleri ve çeşitleriyle sergileme fırsatı sunuyoruz. 7 yıllık bir şirketiz, tüm sektörlere hizmet verebiliyoruz. İstanbul  Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle ocak ayında Hepsiburada ile Amerika’da bir fuara katıldık, orada standımızı açtık. ABD’de üç ayrı partnerimiz var. Şimdi ise Londra başta olmak üzere Avrupa’da partnerlerimiz oluşmaya başladı, hızla büyüyoruz” dedi.

ÖNEY: İHRAMLARA GİZLİ CÜZDAN TASARLADIM

Daha çok ihtiyaca yönelik inovatif ürünler tasarladığını aktaran Essin markasının kurucusu Esin Öney ise “Özellikle çocuklarımızın rahatlıkla kullanabileceği monta eklenebilen sırt çantaları tasarlıyorum. Doğa yürüyüşlerinde kullanılabilecek çantalı montlar, giysiler üretiyorum. 2018 yılında Fikir ve Buluş Fuarı’nda bronz madalya kazandığım ihram tasarımım var. Hacı adaylarının ibadetleri esnasında kullanabilecekleri iki parça havludan oluşan ihramlara gizli cüzdan tasarladım. Dünyada ilk olacak belki de,patent başvurusu da yapıldı. Cüzdan giysiye entegre ediliyor, çıt çıtla monte ediyoruz. Dikiş içermiyor ve su geçirmez özelliği bulunuyor” dedi.

“ASLA PES ETME, HAYAL ET GERÇEK OLSUN”

Doç. Dr. Şener, “Hem üniversitede hocalık yapıyorum hem de şirketimin çalışmalarını yürütüyorum. Sorunlarla her zaman karşılaşıyoruz, problemler her yerde var. Asla pes etme, hayal et, gerçek olsun diyorum. Ümitlerinin, hayallerinin arkasından gitmek için her gün bir adım üzerine koymalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

BAYLAM: ÜRÜNLERDE ŞEKER YOK

Doğal katkı maddesi kullanmadan meyvelerden özler yaptıklarını ve 1 yıllık bir firma oldukları halde hızla büyüdüklerini söyleyen Yesseed kurucusu İpek Baylam da “Çocukların dışarıda çok fazla yiyip içecekleri ürünlerin olmadığını fark ettim ve bebeklikten itibaren onların tüketebileceği ürünler yapmak istedim. Meyveleri nasıl pekmez yapmadan, kaynatmadan, şeker katmadan işleyeceğimizi araştırmaya başladım. Sonuç olarak şu anda olduğu gibi kayısı, karadut, kara üzüm gibi meyvelerden özler yapmaya başladım. Yaptığımız özlerin içerisinde hiçbir şekilde şeker bulunmuyor. Kaynatmıyoruz ve besin değerlerini kaybetmiyorlar. Hepsiburada bize çok destek verip yanımızda oldu. Bilinmemiz, tanınmamız anlamında da çok desteklerini gördük. 1 yıllık bir firmayız ama çok yol kat ettik. Zaten doğal ürünlere yönelik bir arayış başladı. Bence bu işi gerçekten doğal olarak yapan firma bulmak önemli. Böyle ürünleri almak isteyenlerin araştırıp almalarını öneririm.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.dha.com.tr/ekonomi/kadin-girisimciler-is-dunyasi-bulusmasinin-2ncisine-katildi-2046868 


Görselleri

Video

675 defa görüntülendi.


TÜM HABERLER

Kadın Girişimciler İş Dünyası Buluşması'nın 2’ncisine Katıldı Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi (ENHANCER) kapsamınd ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri' Sergisi İstanbul Adliyesinde Açıldı - Sondakika 'Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri' sergisi İstanbul Adliyesi'nde açıldı Şehit Savcı Mehmet Sel ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi İstanbul Adliyesinde Açıldı - İha 'Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri' sergisi İstanbul Adliyesi'nde açıldı Şehit Savcı Mehmet Sel ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Adalet Sarayında Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi Açıldı - Dha İstanbul Adalet Sarayı'nda "Geçmişten günümüze yargı çalışanları giysileri" sergisi açıldı. Sergide, Osmanlı dönemin ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Bugüne Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi - Nesw Findy İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Esin Öney'in hazırladığı "Geçmişten Günümüze Ya ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Adliye Sarayı'nda Geçmişten Günümüze Yargı Giysileri Sergisi -HaberTürk İstanbul Adliye Sarayı, "Geçmişten günümüze yargı çalışanlarının giysileri" sergisiyle geçmişin yargı ruhunu günümüze ta ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Adalet Sarayında Geçmişten Günümüze Yargı Giysileri Sergisi İstanbul Adalet Sarayı’nda ”Geçmişten günümüze yargı giysileri” sergisi hazırlandı. Sergide, Osmanı, Tanzimat Dönemlerin ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Giysileri - CNN TÜRK     İstanbul Adalet Sarayı’nda, Türkiye’de ilk ve tek Geçmişten Günümüze Yargı Giysileri Sergisi açıldı. Sergide, ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi İstanbul Adliyesinde Açıldı "Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri" sergisi İstanbul Adliyesi'nde açıldı. Açılışta konuşan İstanbul Cum ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi İstanbul Adliyesinde Açıldı “Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri” sergisi İstanbul Adliyesi’nde açıldı. Açılışta konuşan İstanbul Cumhuri ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Adliyesinde Geçmişten Bugüne Yargı Çalışanlarının Giysileri Sergilendi İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Esin Öney'in hazırladığı "Geçmişten Günümüze Ya ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi İstanbul Adliyesinde Açıldı “geçmişten günümüze yargı çalışanları giysileri” sergisi istanbul adliyesi'nde açıldı. Açılışta konuşan istanbul cum ... Devamı için tıklayınız.
Geçmisten Günümüze Yargi Çalisanlari Giysileri Sergisi Istanbul Adliyesinde Açildi “Geçmisten Günümüze Yargi Çalisanlari Giysileri” sergisi Istanbul Adliyesi’nde açildi. Açilista konusan Istanbul Cumhuri ... Devamı için tıklayınız.
Hukuk Müzesinin Temelleri Atıldı Hukuk Müzesi’nin temelleri atıldı İstanbul Adalet Sarayı’nda ‘’Geçmişten günümüze yargı giysileri’’ sergisi açıldı. O ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Adliyesi'nde Geçmişten Bugüne Yargı Çalışanlarının Giysileri Sergilendi İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Esin Öney'in hazırladığı "Geçmişten Günümüze Ya ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Adliyesi'nde Geçmişten Bugüne Yargı Çalışanlarının Giysileri Sergilendi Sergi kapsamında hazırlanan şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, ilk kadın hakim Adalet Yılmaz, hakim Orhan Günd ... Devamı için tıklayınız.
Esin Öney Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanlarının Giysileri Sergisi Ve Dünyası İstanbul 1. Fikri Ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Sayın Esin ÖNEY’in tasarlayıp küratörlüğünü yaptığı ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi İstanbul Adliyesinde Açıldı "Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri" sergisi İstanbul Adliyesi'nde açıldı. Açılışta konuşan İstanbul Cum ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi İstanbul Adliyesinde Açıldı “Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri” sergisi İstanbul Adliyesi'nde açıldı. Açılışta konuşan İstanbul Cum ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi Açıldı İstanbul Adalet Sarayı'nda "Geçmişten günümüze yargı çalışanları giysileri" sergisi açıldı. Sergide, Osmanlı dönemin ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Adalet Sarayında Geçmişten günümüze yargı giysileri sergisi İstanbul Adalet Sarayı’nda ‘’Geçmişten günümüze yargı giysileri’’ sergisi açılışına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban ... Devamı için tıklayınız.
Geçmişten Günümüze Yargı Çalışanları Giysileri Sergisi Açıldı İstanbul 1. Fikri Ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Sayın Esin ÖNEY'in tasarlayıp küratörlüğünü yap ... Devamı için tıklayınız.
Çantalı Üst Giysi Essin Hayalinde peşinden koşarak ve çok çalışarak 5 madalya kazanmayı başaran Essin Çantalı Giysi firmasının kurucusu Esin ÖNE ... Devamı için tıklayınız.
Liselerarası Moda Tasarım Yarışması Ödül Töreni Liselerarası Moda İllüstrasyon Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi 8 Mart 2018, Saat 13.00'te Güzel Sanatlar Fakültesi ... Devamı için tıklayınız.
Buluşçularımız 2017 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarından Ödüllerle Döndüler 8 - 11 Haziran 2017 tarihleri arasında Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) desteği ile Güney Kore’nin Seul kentinde dü ... Devamı için tıklayınız.
HÜRRİYET - Çantalı İhram Diyanetin Onayını Bekliyor İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde yazı işleri müdürü olarak görev yapan Esin ÖNEY, Türk Patent ve Ma ... Devamı için tıklayınız.
Dünya Kadınlar Gününe Özel Moda Ve Kadın Yarışması Düzenlendi İstanbul, (DHA)-İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, lise öğrencileri ... Devamı için tıklayınız.
Türk Kadın Mucitler Kore Yolcusu Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığıyla 3 kadın buluşçu, 8-11 Haziran’da Güney Kore’de düzenlenecek 2017 Uluslararası K ... Devamı için tıklayınız.
Kadın Buluşçular Kore’den Madalya İle Döndü Esin ÖNEY, 'Giysi İle İrtibatlandırılan Çanta' İle Gümüş Madalya, Lübnan, Endonezya Özel Ödüllerine Layık Görüld ... Devamı için tıklayınız.
Adalet Bakanlığından Başarı Ödülü Güney Kore'nin Seul kentinde düzenlenen 2017 Kore Uluslararası Kadın Fuarında ''Giysi İle İrtibatlandırılan ... Devamı için tıklayınız.
Giyilebilen Çanta Üretti Taklit Edilmekten Korkuyor Giyilebilen çanta üretti, taklit edilmekten korkuyorİstanbul Adliyesinde taklit davalarına bakan Fikir ve Sınai Haklar H ... Devamı için tıklayınız.
Bakan Özlü'den Kadın Buluşçulara Tam Destek Kadın buluşçuları kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Bundan sonra daha yoğun destekler verece ... Devamı için tıklayınız.
İstanbul Kids Fashion Fuarı'na 72 Ülkeden Ziyaretçi Akını İstanbul Fuar Merkezi’nde bu yıl 17-20 Temmuz tarihleri arasında 35.'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Ki ... Devamı için tıklayınız.
TİME TÜRK - İstanbul Kids Fashion Fuarı 4 Bin 550 Ziyaretçiyi Ağırladı 35. Uluslararası İstanbul Kids Fashion-Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, 17-20 Temmuz tarihleri arasında İs ... Devamı için tıklayınız.
HABER TÜRK - 35. Uluslararası İstanbul Kids Fashion-bebek Çocuk Hazır Giyim Ve Aksesuarları Fuarı Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Çiğdem Koçak, "Kadınların ... Devamı için tıklayınız.
DÜNYA - Pes Etmeyen Bir Kadının Marka Öyküsü Esin Öney, Güney Kore’deki uluslararası tasarım yarışmasından ödülle döndü. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde Yazı ... Devamı için tıklayınız.
AJANS İSTANBUL - Ödüllü Kadın Buluşçular Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'nda ödül kazanan 3 kadın ... Devamı için tıklayınız.
20 Bin Tl Kredi İle Başladı, Ödül Üstüne Ödül Kazandı Giyilebilir çanta buluşu ile geçtiğimiz yıl Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’na katılan ve 2 altın bir gümüş mad ... Devamı için tıklayınız.
Adliye Koridorundan Uluslararası Ödüle İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görev yapan Esin ÖNEY, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Küçük yaş ... Devamı için tıklayınız.
Kadın Buluşçular Kore’den Madalya İle Döndü Güney Kore’nin Seul kentinde 8-11 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlenen ’2017 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fu ... Devamı için tıklayınız.
Türk Kadın Mucitler Kore Yolcusu Türk Patent ve Marka Kurumu yardımıyla 3 kadın buluşçu, 8-11 Haziran'da Güney Kore'de düzenlenecek olan 2017 Ulu ... Devamı için tıklayınız.
Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’nda Türkiye’den 3 Buluşçu Türk Patent ve Marka Kurumu, 8-11 Haziran 2017 tarihleri arasında Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) desteği ile Güne ... Devamı için tıklayınız.
CNN TÜRK - Çantalı Üst Giysi Yeniden Uluslararası Arenada Türk Patent ve Marka Kurumu, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) desteği ile Güney Kore'de gerçekleştirilecek olan ... Devamı için tıklayınız.
Giyilebilen Çanta Üretti Taklit Edilmekten Korkuyor İstanbul Adliyesinde taklit davalarına bakan Fikir ve Sınai Haklar Hukuk Makemesi’nin Yazı İşleri Müdürü Esin ÖNEY, giyi ... Devamı için tıklayınız.
SABAH - Müdür Giyilebilen Çanta Üretti İstanbul Adliyesi Fikir ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan Esin Öney, herke ... Devamı için tıklayınız.
SÖZCÜ - Buluşu Çalınacak Diye Korkuyor Kalem Müdürü Esin Öney, ‘çantalı üst giysi’ tasarımı ile İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda üçüncü oldu. Can ÖZÇEL ... Devamı için tıklayınız.
MİLLİYET - Giyilebilen Çanta Üretti, Taklit Edilmekten Korkuyor İstanbul Adliyesinde taklit davalarına bakan Fikir ve Sınai Haklar Hukuk Makemesi’nin Yazı İşleri Müdürü Esin Öney, giyi ... Devamı için tıklayınız.
Sosyal Medya Adreslerimiz Yenilendi Firmamızın resmi sosyal medya adresleri hesapları kurumsal bir yapı için yenilenmiştir. Güncel adreslerimiz; facebook ... Devamı için tıklayınız.
Web sitemiz Yenilendi Essin Design olarak sizlere daha iyi hizmet verebilmek için daha işlevsel ve aradığınız bilgiye en hızlı ve kolay biçimd ... Devamı için tıklayınız.